Body Combat

Body Combat, även förkortat BC, är ett andrenalin-pumpande förkoreograferat träningspass på ungefär 60 minuter. Body Combat är inspirerat av asiatiska kampsporter så som kung fu, taekwondo, karate och tai chi. I BC har man dock tagit bort alla risker för påfrestningar på tex knän och rygg.

Kampsport för vanliga motionärer

Man skulle kunna säga att BodyCombat är kampsport anpassad för vanliga motionärer. De som tränar BC säger ofta att sporten förutom kondition ger dig smidighet, samt skapar fysisk och psykisk balans. BodyCombat handlar om mer än att bara bli vältränad. Man lär känna sin kropp och blir medveten om vad den kan göra. Många anser att BC ger en rejäl boost för självförtroendet.

Body Combat

I Body Combat används sparkar, slag och hopp i olika kombinationer. Kampsportträningen kombineras med styrketräning så som sit-ups, armhävningar och andra övningar med kroppen som motstånd. Kort och gott man säga att Body Combat är som aerobics kombinerat med inslag av kampsport. BC är ett relativt hårt konditionspass och passar bäst för dig som har tidigare erfarenhet av fitness eller annan träning.

Högt tempo

Då BodyCombat är helt förkoreograferat ges bra möjligheter till att efter några pass fokusera på att förbättra dina tekniker och slagkombinationer.

Musiken är motiverande och up-beat med hög puls. Oftast är tränar man till elektronisk musik så som techno, hardcore och trance, men även hårdare rock förekommer.

Det är fitnessföretaget LesMills från Nya Zeeland som tagit fram träningsprogrammet i samråd med sjukgymnaster, läkare och fitnessexperter. Samtliga BodyCombat-instruktörer har ett nationellt fitnesscertifikat och mycket god erfarenhet av fitness.

Träning & motion

Bra kosttillskott

Max NRG Max NRG
Energidryck som tar din träning till en helt ny nivå!
Pris: 169 kr

Gigant Pro Mass

Gigant Pro Mass
Bygg muskelmassa utan att öka i kroppsfett.
Pris: 349 kr

Anabolic Protein

Anabolic Protein
Perfekt allroundprotein för maximal muskeltillväxt.
Pris: 298 kr