Gå upp i vikt

Många människor är naturligt väldigt smala och för dem kan det vara ett lika stort problem att gå upp i vikt som det för överviktiga är att gå ner i vikt. Att gå upp i vikt med skräpmat är inte heller någon att sträva efter då hälsan i ett sådant fall blir lidande. En bra viktuppgång skall ske genom ett fint samspel mellan kost och träning.

Träning

Träning är i kombination med bra kost en av de viktigaste faktorerna för kroppens välmående. En person som vill gå upp i vikt bör främst tänka på att expandera sin kroppsmassa. Detta genomförs lättast med hjälp av styrketräning då musklerna växer och blir större av denna träningsform. Konditionsträning är självklart också bra för kroppen, men den leder inte till uppbyggnad av muskler i lika hög grad.

Gå upp i vikt
Styrketräning och rejäla måltider är nyckeln till att gå upp i vikt.

För att styrketräningen ska ge önskat resultat krävs det att du tränar kontinuerligt samt att du ger kroppen en chans att bygga upp sig själv genom att äta ordentligt med mat, samt låter kroppen vila ibland.

Det är även viktigt att du tränar rätt. Att styrketräna med vikter och liknande på fel sätt kan nämligen ge upphov till stora skador på kroppen. För att undvika detta kan det vara klokt att antingen gå på uppsatta pass på ett gym eller ta hjälp av en personlig tränare.

Kost

Mat är inte alltid helt enkelt. För att öka i vikt måste du äta mer än vad du förbrukar. Du bör tänka på att äta nyttigt och hälsosamt, men samtidigt inte så kallad ”smalmat”, vilken ofta nämns som den rätta och hälsosamma maten i kombination med träning.

För att kunna genomföra din viktuppgång bör du först och främst se till att du inte använder dig av lightprodukter utan istället använder den fetare varianten. Den som vill öka sin vikt kan även tänka på att utforma sin tallrik mer likt en idrottare. Det betyder en större del kolhydratrik mat som pasta och potatis och en lite mindre del proteinrik mat som kött och fisk.

Att inta flera mellanmål om dagen är också ett sätt att öka intaget av energi. Lämpligt som mellanmål är nötter, frukt, mackor och liknande.

Träning & motion

Bra kosttillskott

Max NRG Max NRG
Energidryck som tar din träning till en helt ny nivå!
Pris: 169 kr

Gigant Pro Mass

Gigant Pro Mass
Bygg muskelmassa utan att öka i kroppsfett.
Pris: 349 kr

Anabolic Protein

Anabolic Protein
Perfekt allroundprotein för maximal muskeltillväxt.
Pris: 298 kr