Motion som hobby

Det kan vara svårt att motionera bara för träningens skull. Då är det tur att det finns mängder med hobbies som i sin tur ger motion, utan att vi behöver tänka på det. Alltid finns det någon aktivitet som som passar oavsett ålder eller andra styrkor och svagheter. Hobbies ger dessutom många andra viktiga behov täckta i vårt liv.

En god idé för personer som vill träna i ett längre perspektiv är att se sin träning som en hobby, eller varför inte tvärtom? Välj en hobby som samtidigt ger motion. Det ger naturlig motion utan att en tanke läggs på själva motionen i sig.

Motion som hobby
Att ha hästar som hobby ger bra motion.

Alla kan skaffa sig en hobby

Det är aldrig för sent att lära sig någon sport. Det finns sportaktiviteter för alla åldrar, och alltid finns det någon form av sport som lockar. Karate, boxning eller aerobics är för de riktigt aktiva, medan yoga, ridning, golf, orientering, dans och fäktning är sporter som passar alla. Alltid finns det något som kan intressera. Den ideella rörelsen Korpen har massor med lag i olika sporter där alla är välkomna.

Annat än sport

Men det är inte enbart olika sporter som ger motion. Jakt, intresse för svampplockning, trädgårdsskötsel som hobby eller en vurm för fåglar ger motion i sig. Alla kräver de promenader i mängder, i alla fall vissa tider på året. Till och med ett shoppingintresse, ett behov av att besöka museer eller ett intresse för arkitektur kan vara nyttigt, såvida shoppingen inte blivit ett begär. Se till att uppleva allt intressant med hjälp av apostlahästarna. En vanlig tur på staden bränner mängder med kalorier utan att vi tänker på det. Men då går det inte att sitta på café halva dagen.

Olika risker

Vissa sporter är förenade med risker och kan slita på kroppen. Vissa typer av lagsporter är tuffare än andra, och passar bättre för vältränade individer. Andra sporter kräver en del fysisk förmåga, som ridning, golf och dans. För att bli bra i dessa sporter är det bra med god kondition redan från början då de utmanar balansen, motoriken och koncentrationsförmåga, Där kan det vara lämpligt att träna på gym eller jogga/promenera vid sidan av för att skapa en stark plattform att utöva sporten ifrån.

Ger mervärde

Förutom att erbjuda en strukturerad form av träning och motion, ger också många typer av sporter och fritidsaktiviteter viktiga sociala kontakter och chansen att träffa likasinnade. De kan hjälpa till att hålla motivationen uppe och ge glädje i vardagen. Via våra hobbies möts vänner för livet och får träning för kropp och själ på samma gång.

Promenadgrupper

Den som inte vill svettas eller som bara tycker om att promenera kan göra det tillsammans med andra. Det finns mängder med grupper som hjälper varandra och umgås under promenader. Vissa grupper fokuserar på stavgång, andra på att uppleva fantastiska miljöer. Att byta ut cafésittande med dessa promenadgäng kan göra underverk för kropp och själ.

Skaffa hund

Naturligtvis ska en hund inte köpas för att en person ska gå ner i vikt. Däremot kan en hund både vara ett fantastiskt sällskap, ge mervärde i vardagen och inte minst locka till motionerande oavsett väder. Hunden behöver gå ut flera gånger om dagen, och tillåter ingen maskning. Dessutom är risken stor att träffa människor att tala med och lära känna under promenaderna. Det finns hundraser som inte kräver så stora mängder motion, men alla behöver de tid, omsorg och passning.

Träning & motion

Bra kosttillskott

Max NRG Max NRG
Energidryck som tar din träning till en helt ny nivå!
Pris: 169 kr

Gigant Pro Mass

Gigant Pro Mass
Bygg muskelmassa utan att öka i kroppsfett.
Pris: 349 kr

Anabolic Protein

Anabolic Protein
Perfekt allroundprotein för maximal muskeltillväxt.
Pris: 298 kr